Close
Кампанията “Бъди герой / Be a Hero” започва на 1 март

На 1 март започва мащабната информационна кампания “Бъди герой / Be a Hero” – спортно предизвикателство, посветено на борбата срещу насилието, основано на пола. През месец март фондация Сингъл Степ застава редом до фондация EMPROVE, за да насочат вниманието на обществото към една наболяла тема и да покажат силата на общността.

Целта на едномесечното предизвикателство „Бъди герой“ е да преодолее стигмата около домашното насилие, да обедини различни общности зад каузата и да насърчи физическата активност като средство за подобряване на психичното здраве и благополучие.

В продължение на 31 дни Иван Димов, основател на фондация Сингъл Степ, ще изпълнява CrossFit комплекса „Murph“, наречен в памет на лейтенант Майкъл Мърфи, загинал в битка в Афганистан през 2005 г. “Мърф” включва: 1 миля бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и завършва с една миля бягане, носейки жилетка с тежест от 10 кг.

През месец март известни спортни личности, компании, посолства и CrossFit зали ще се присъединят към Иван, за да демонстрират своята съпричастност към каузата и да покажат силата и вдъхновението на една общност. Всеки желаещ също може да бъде герой, като постави свое лично спортно предизвикателство и сподели своя снимка или видео с хаштаг #BeAHeroBG в специално създадената Facebook група „Бъди герой / Be a Hero” или в Instagram@beaherobg

Кампанията ще завърши с благотворителен концерт с известни изпълнители на 31.03 в The Steps, любимото ни общностно пространство в София.

Мисията на Single Step е да подпомогне, мотивира и овласти младежи от ЛГБТИ общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност. Сингъл Степ притежава и управлява социалното предприятие „The Steps“.

Мисията на „ЕMPROVE“ е да повишава осведомеността за най-ранните признаци на насилието във връзката, да променя обществените нагласи и да подкрепя жените и момичетата в борбата с насилието.